KÖYLÜNÜN MALI VE CANI TEHLİKEDE!

Ilıca Mahallesindeki vatandaşın başı köprüyle dertte

 

 

 

KÖYLÜNÜN MALI VE CANI TEHLİKEDE!

 

 

Kadıköy köyünün Ilıca mahallesine ulaşımı sağlayan mühendislik harikası köprüyü köylüler bir türlü kullanamıyor.

 

 

Son günlerde yağışların artmasıyla birlikte Ulusu çayındaki su seviyesi yükseldi. Yükselen su dereden taşınca Ilıca Mahallesindeki köprüyü kullanım dışı bıraktı. Köylüler ise ulaşımını farklı güzargahlardan sağlıyor.

 

 

 

 

Her sene bu problemi yaşadıklarını belirten Ilıca mahallesi sakinleri, "Buraya yapılan bu köprü ihtiyacı karşılamamaktadır. Suların çoğalmasıyla birlikte köprünün gözleri küçük olduğu için suyu tahliye edemiyor, tıkanıyor. Bundan dolayı su yola taşarak hem yolumuzu yıkıyor hemde derenin etrafında bulunan tarlalarımıza giriyor. Tarlalarımızda biriken fazla sular ise ürünlerimizi çürütüyor. Bizler evimize gelebilmek için yolumuzu uzatarak başka güzargahdan geliyoruz. Canımızın yanmasından korkuyoruz" dedi.

 

 

 

 

Öte yandan köprünün ilerisinde bulunan ve sadece yayaların kullanımına açık olan aynı anda bir kişinin üstünden geçebileceği köprü de yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

 

 

 

 

Köye gelmek isteyen vatandaşların bazıları ise araçlarının köprünün gerisinde bırakarak her türlü riski alıp tren yolundan karşıya geçiyor.

 

Köylüleri üstünden geçirmeyen bu köprü bir gün vatandaşın canını yakabileceğinden endişe duyuluyor.

 


24.05.2023 17:43:53