TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 09 Kasım 2022 17:52

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84.yıl dönümü münasebetiyle Atatürk’ü Anma programının akışı yayınlandı.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

 

 

T.C.
ÇERKEŞ KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA VE ATATÜRK HAFTASI
ÇERKEŞ İLÇE PROGRAMI
(10-16 KASIM 2022)

 

I-GENEL ESASLAR

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinde ve Atatürk Haftasında aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

Anma programı, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine göre hazırlanmıştır.

Anma Töreni 10 Kasım 2022 Perşembe günü Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ve akabinde 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda yapılacak olan Anma Programı ve diğer etkinliklerle devam edecektir.

10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 08.55’te Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.

10 Kasım 2022 Perşembe günü 09.05’te tüm resmi kurum, kuruluşlar ve okullarda bayraklar yarıya indirilecek ve gün batımında bayrak göndere çekilecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84.yılında yapılacak anma etkinlikleri, 10-16 Kasım 2021 tarihleri arasında azami katılımla icra edilecektir.

Programda görev ve sorumlulukları bulunan resmi kurum çalışanları bu görevlendirilmelerinden dolayı görevli oldukları gün-saatlerde görevli/izinli sayılacaktır.

 

 

II. TÖRENLER:

 

 

A. ÇELENK SUNMA TÖRENİ ( 10 Kasım 2022–08.55 )

1. Hükümet Binası önündeki Atatürk büstüne yapılacak çelenk Sunma törenine, mülki ve askeri erkân tüm, kamu kurum ve kuruluş amirleri, kamu yararına çalışan dernek temsilcileri, kuruluşlar ve okulları temsilen her okuldan 1 öğretmen nezaretinde 10 kişilik öğrenci grubu ve bütün okulların bayrak ve flamalar (Bayrak ve Flamayı tutacak öğrenciler okul kıyafetleri ile geleceklerdir) ile hazır bulunacaktır.

2. Çelenkler; Protokol sırasına göre bizzat kurum amirleri tarafından çelenk sunma yönetmeliği ve kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak sunulacaktır.

Protokol sırasına göre çelenkler Atatürk büstüne sunulacaktır.

Hükümet Binası önünde yerleşmeyi müteakip;

*Kaymakamlık,

*Belediye Başkanlığı,

Çelenkleri Atatürk büstüne sunulacaktır. Çelenk sunma işleminden sonra, saat 09.05’te verilecek komuttan sonra öğrenciler ve hazır bulunanlar tarafından iki dakikalık saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız ağır ağır yarıya indirilecektir.

3. Çelenk sunma törenine katılacak olanlar, en geç saat 08.55’ da tören alanındaki yerlerini almış olacaktır.

4. Saat 09.00’da verilecek komut ile protokol sırasına göre bizzat ilgili kurum amirleri tarafından Atatürk Büstü’ne çelenkler sunulacaktır.

5. Saygı duruşu esnasında 2 dakika süresince; belediye hoparlöründen, kamu kurum ve kuruluşları işyeri sirenlerini, resmi ve özel araçlar da klaksonlarını çalacaklardır.

 

B. ANMA TÖRENİ : ( 10 Kasım 2022 – 09.30)

 

1. Anma töreni 10 Kasım 2022 Perşembe günü 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda saat 09.30‘dan itibaren TOKİ Ortaokulu Müdürlüğünce icra edilecektir.

2. Anma törenine katılacaklar saat 09.25’ de yerlerini almış olacaklardır.

3. Salonda yapılacak törene, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, halk ve okullardan yeterli sayıda idareci ve öğretmen katılacaktır.

4. 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılacak anma töreni programı;

a. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

b. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdayi ALTINTAŞ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması

c. “Nasıl Söylerim Öldüğünü” adlı gösteri.

d. Atatürk’ün sevdiği şarkılar

e. Atatürk isimli şiiri

f. “Benim Adım Mustafa” oratoryusu

g. “Kalbimdesin” oratoryosu

h. Ödül Töreni

g. Kapanış

 

GÖREV VE SORUMLULUKLAR

 

Çelenk koyacak kurum ve kuruluşların temsilcileri saat 08.55'te Tören Alanında yerlerini almış olacaklardır.

a) Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtına konulacak çelenkler, yönetmelik esaslarına uygun olarak, kurumun en üst yetkilisi ve iki görevli ile birlikte konulacaktır.

b) Görevlisi olmayan çelenkler anıta konulmayacaktır.

c) Saat 09.05’de yapılacak olan “Saygı Duruşu” ile birlikte İlçe Emniyet ve Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan plan çerçevesinde fabrika, işyeri, motorlu araçlar, düdük ve sirenlerini iki dakika süre ile aralıksız çalarak saygı duruşunda bulunulacaktır.

d) 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.05’de tüm bayraklar yarıya indirilecektir.

e) Çelenk koyma tören komutanlığını, Çerkeş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı M.Kürşat YILDIZ tarafından yapılacaktır.

f) Atatürk Anıtında yapılacak törende; İstiklal Marşını Namık Kemal Ortaokulu müzik öğretmeni Şeyma GÖKMEN yönetecektir.

g) Çelenk Koyma Törenine katılacak kurum/okullar saat 08.55’te tören alanında yerlerini almış olacaklardır.

h) Çelenk koyma töreninde sunuculuk görevi TOKİ İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Nur BAL tarafından yapılacaktır.

i) Çelenk Koyma Törenine tüm okullar, bayrak ve flamaları ile katılacaklardır.

j) Anma Programına, tüm öğrenci ve öğretmenler, kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olarak katılacaklardır.

k) Anma programı ile ilgili Çerkeş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü F.Nurcan YAVUZ, sorumlu ve yetkilidir.

l) İstiklal Marşı söylenecek ve bayrağın yarıya indirilmesiyle çelenk koyma töreni sona erecektir.

 

Çerkeş Kaymakamlığınca;

  1. Çerkeş Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı ve çevre temizliği ile çevre düzenlemesi, günün anlamına uygun olarak bayrak ve Atatürk posterleriyle donatılması,
  2. Ses yayın cihazı, kürsü kurulması, siren sesi ve İstiklal Marşının seslendirilmesi,

 

Çerkeş Belediye Başkanlığınca;

a) Anıta konulacak çelenkler, Çerkeş Belediye Zabıtasınca korunacak ve aynı gün, saat 17.00’dan sonra sorumluları tarafından alınacaktır.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce;

a) Anma töreninde görev alacak tertip Komitesini tespit etmek,

b) Törene katılacak öğrenci gruplarını belirlemek ve törene zamanında katılımlarını sağlamak,

c) Çelenk Sunma Töreninde,  okullardan 1 öğretmen nezaretinde 10’ar öğrenci grubu sorumlu ile okulların bayrak ve flamasının tören alanında hazır bulundurulması,

d) Törende Türk Bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesi sırasında görev alacak iki kız iki erkek Ortaokul öğrencisinin görevlendirilmesi sağlanacaktır.

e) İlçe geneli tüm okullarda öğrenciler arası “Atatürk Haftası” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemek, 3 kategorinin birincilerine ödül vermek. (Ödüller TOKİ Ortaokulu Müdürlüğü tarafından temin edilecek ve öğrencilere 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilecek ilçe anma programında verilecektir.

e) Törenin sekretaryasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapacaktır.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü/Jandarma Komutanlığınca;

a) 10 Kasım 2022 Perşembe günü çelenk koyma töreninde Trafik ve Güvenlik hizmetinin sağlanması,

b) Tören Alanı çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.

c) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı yapılacak salonun güvenlik önlemlerinin alınması

d) Tören günü saat 09.05’te sirenlerin, özel araçların klaksonlarının çalınmasını sağlayacaktır.

e) Kaymakamlık Çelenginin sunmak üzere bir emniyet ve bir jandarma personelinin görevlendirilmesi.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğünce;

Çelenk Sunma ve Tören alanında “sağlık tedbirleri” için bir ambulans ve yeterli personel hazır bulundurulması ve sağlık önlemlerinin alınması sağlanacaktır.

 

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü;

Hafta süresince İlçe Halk Kütüphanesinde “Atatürk” konulu Kitap sergisi düzenlenecektir.

 

İlçe BEDAŞ Müdürlüğü;

10 Kasım 2022 Perşembe yapılacak olan Kutlama Programları için elektrik kesintisi olmaması için gerekli tedbirleri almak.

 

 

C-DİĞER ETKİNLİKLER

 

10-16 Kasım 2021 tarihleri arasında “ATATÜRK HAFTASI” süresince bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı genel tebliğleri çerçevesinde özel programlar yaparak, Atatürk’ün Vatan sevgisi, mücadelesi, İlke ve İnkılâpları anlatılacaktır. Programlarda günün anlam ve önemine uygun bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro gibi anma etkinliklerine yer verilebilecektir.

Çelenk Sunma ve 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek Atatürk’ü Anma ilçe programına tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve her derecedeki resmi ve özel okul müdürleri bizzat katılacaktır.

Anma programı, günün mana ve önemine uygun olarak belirtilen esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine göre hazırlanmış olup, ilgililere emir, vatandaşlara davetiye niteliğindedir.

 

Not: Törene Bayrak ve Flama ile katılacak okul öğrencilerinin kılık kıyafetleri uygun olacaktır.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

ANMA KOMİTESİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.