TR 2024
  • kızılcahamam diş
ATKARACALAR Haber Girişi : 04 Haziran 2024 08:22

ASKER BALIKLAR ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

ASKER BALIKLAR ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR
Suyunun bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan göletteki Asker Balıklar ziyaretçi akınına uğruyor.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

ASKER BALIKLAR ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

 

Atkaracalar'ın Ilıpınar Mahallesinde bulunan, suyunun bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılan göletteki Asker Balıklar ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Şehir merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Asker Balıklar'ın bir diğer ismi de yaralı balıklar olarak biliniyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yara bulunan balıklar Çanakkale Savaşı’nda azaldığı, savaş bitiminde ise vücutlarının çeşitli yerlerindeki yaralarla geri döndükleri söyleniyor.

 

Bölgede yaşayan ve aynı zamanda rehberlik yapan bir vatandaş balıkların yenmediğini, sayılarının ne azalıp ne arttığını, suyunun ise egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına iyi geldiğini söyledi. 

 

 

Havaların ısınmasıyla yerli turistlerin gezilecek yerler arayışında olduğu bu günlerde Asker Balıklar, otobüslerle gelen misafirlerini ağırlıyor. Kocaeli'nden Atkaracalar'a gelen bir vatandaş, "Kardeşimin sedef hastalığı olduğu için her yıl düzenli olarak buraya geliyordu faydasını da gördü. Aynı hastalık bendede bulunuyor. Bende deneme amaçlı geldim." dedi. Ankara ve Hatay gibi illerden gelen ziyaretçilerde hastalıklarına şifa aramak için geldiklerini söyledi.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

Yılda binlerce ziyaretçilerini ağırlayan Asker Balıklar, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz'ın girişimleriyle şık ve modern bir görünüm kazandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.