ÇERKEŞ Haber Girişi : 22 Ağustos 2023 00:41

Başkan Sopacı Kızılcahamam Yolu İle İlgili Önemli Açıklamada Bulundu

Başkan Sopacı Kızılcahamam Yolu İle İlgili Önemli Açıklamada Bulundu
Çerkeş-Kızılcahamam karayolu ile ilgili flaş gelişme

 

 

Başkan Sopacı Kızılcahamam Yolu İle İlgili Önemli Açıklamada Bulundu

 

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı Kızılcahamam Çerkeş yolu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

 

Çerkeş'te Ölüm yolunda meydana gelen art arda kazalardan sonra Ulaştıma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na ulaşan Başkan Sopacı yol için revize sözü aldı. Öte yandan Pazar günü Bakan Uraloğlu'nun talimatıyla Çerkeş'e gelen Karayollari 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan Karga köyünde incelemelerde bulundu.

 

Başkan Sopacı açıklamasında, "Temelli-Kazan otobanının açılması ile batıdan gelen tüm tırlar ,Kastamonu ‘ya geçişlerini  alternatif yollardan 66 km daha kısa olması sebebiyle , Kızılcahamam -Çerkeş üzerinden yapıyorlar. Statik asfalt olan yolun dar ve yeterli olmadığını biliyoruz.Bu yüzden yolun revize edilmesi ile ilgili  gerekli girişimlerimiz devam ediyor." dedi.

 

 

 

 

 

Pazar günü 7 kişini yaralandığı kaza sonrası Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'ı, Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’nu ve Ak Parti İl Başkanı Koray Erdoğan’ı bilgilendirdiğini söyleyen Sopacı,
"Ulaştırma Bakanımız Sn Abdulkadir Uraloğlu’nuda bilgilendirerek konuyu arz ettik .Sn Bakanımız Çerkeş’i ve bu yolu çok iyi bildiğini bu konuda yolun projelendirildiğini ve imkanlar ölçüsünde ihalesinin ilerleyen süreçte yapılacağını belirttiler."

 

 

 

Yolun karga köyü bölümünde pazar günü incelemelerde bulunan  Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan  yolun bu kısmındaki revize  çalışmalarının Bakan Uraloğlu tarafından talimatlandırıldığını acil yapılacağını  bildirdi.

 

 

 

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve İl Başkanı Koray Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiği ve ivedilikle çözüm için takipçisi olduklarını  bildirdiler.

 

 

 

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı açıklamasının sonunda kaza yapan yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Sopacı, "Kazalarda yaralanan, öncelikle evladımız,canımız Mutlu Aşağıyayla olmak üzere tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar." dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.