TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 17 Ekim 2023 13:03

BU GENÇ HER EVE LAZIM!

BU GENÇ HER EVE LAZIM!
Çerkeşli genç 3D Yazıcı ile kullanılmayan eşyaları kullanılabilir hale getiriyor.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

BU GENÇ HER EVE LAZIM!

 

 

Çerkeş'in Karamuklu mahallesinde ikamet eden 24 yaşındaki genç internette tanıştığı 3D yazıcıyı satın alarak ailesinin ve komşularının ekonomisine katkıda bulunuyor.

 

Sosyal medya da 3D yazıcının videosunu gören Mesut Kaşka, yazıcının yaptığı ürünler ilgisini çekti. İnternette yaptığı araştırma sonucunda yazıcıyı satın alan Kaşka evinin bir odasını atölyeye çevirdi.

 

Evinde kırılan, kaybolan ve ihtiyaç duyduğu ürünleri yazıcı ile temin eden genç ev ekonomisinede katkıda bulunuyor. 

 

Ajans Çerkeş'e konuşan Mesut Kaşka, "Evimde eksik olan malzemeleri kendim yazıcı ile üretiyorum. Evimizde kapağı olmayan sürahiyi annem atmak üzereydi bana getirdi. Sürahinin projesini çizerek yazıcıda orijinaline benzeyen bir kapak yaptım ve sürahi yeniden kullanışlı hale geldi. Merak ettiğim evimde olmayan aksesuarlarıda yazıcı sayesinde yaptım." dedi.

 

Yaptığı çalışmalarla ilçe de adını duyuran genç komşularının da kırılan malzemelerini temin ettiği söyledi. Kaşka, "Komşumuzun elektrikli süpürgesinin tekerleği kırılmıştı. Tekerleğin projesini çizdim ve baskısını yaptım. Komşumuzun ihtiyacı giderdim ve çok mutlu oldu." dedi.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.