TR 2024

ÇANDEF İSTANBUL'U YIKTI GEÇTİ!

 

İSTANBUL'DA ÇANKIRI RÜZGARI ESTİ

 

8 Yıl Aradan Sonra İstanbul’da Çankırı Rüzgarı Esti.

 

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) tarafından düzenlenen, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve İlçe Belediyelerinin katılımı ile hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi ve ilimizin tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik değerlerinin İstanbul’da tanıtılması amacıyla 20-23 Ekim 2022 tarihlerinde Çankırı Tanıtım Günleri gerçekleştirildi.

 

 

 

2014 yılında Feshane’de düzenlenen Çankırı Tanıtım Günlerinden 8 yıl sonra Maltepe Orhangazi Şehir parkı etkinlik alanında 4 gün boyunca Çankırı rüzgarı esti. 20 Ekim Perşembe günü kapıların ziyaretçilere açılmasıyla birlikte yoğun bir ziyaretçi ve etkinlik trafiği yaşandı. 17:00’de gerçekleştirilen resmi açılış programına Çankırı ve İstanbul’dan katılan misafirler ve hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Açılış sonrasında protokol stantları tek tek gezerek Çankırı’nın tüm güzelliklerini bir arada görme fırsatı buldu. 20:00’da hemşehrilerimiz Şaban Gürsoy ve Seda Kara ile başlayan konser programı Haluk Levent’in sahne almasıyla serin havaya rağmen 23:00’e kadar çok yoğun bir katılım ve coşkuyla devam etti.

 

 

 

21 Ekim Cuma günü kapıların açılmasıyla ziyaretçiler ve hemşehrilerimizin ilgisi devam etti. Öğleden sonra İçişleri Bakan Yardımcısı hemşehrimiz İsmail Çataklı’nın ziyareti ve Oğuz Boyları Atlı gösterisi ile yoğunluk zirveye ulaştı. Akşam Tora Çolak, hemşehrilerimiz Sami Yalçın ve Turgay Başyayla konserleri ile yoğunluk devam etti.

 

 

 

22 Ekim Cumartesi günü erken saatlerden itibaren yoğunluk başladı. Ziyaretçiler kültür çadırında ilimizin ve ilçelerimizin tarihi, kültürü, turistik yerleri ve gastronomisi ile ilgili bilgi alırken çeşit çeşit ikramlardan tatma imkanı buldular. İlçelerimize özgü doğal ürünlerin satıldığı Yöresel ürünler çadırı da ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Akşama kadar hiç bitmeyen yoğunluk 18:18’de Çankırı Oğuz Boyları Yaren Meclisi’nin Yaren programı ile devam etti. Hemşehrilerimiz Zehra Ganioğlu, Burak Adalı ve Mustafa Ceceli konseri etkinlik alanındaki en kalabalık tanıtım günleri konseri olarak kayıtlara geçti.

 

 

 

23 Ekim Pazar günü yine erken saatlerden itibaren yoğunluk başladı. Hemşehrilerimiz  birbirleriyle hasret giderirken diğer ziyaretçiler de Çankırı’yı tanıma fırsatı buldular. İlçelerimizin lezzetlerini tadan ziyaretçiler tuz terapi merkezinde stres attılar. Akşam hemşehrilerimiz Serkan Kılıç ve Çağatay Akman ile başlayan konserler Irmak Arıcı ile devam etti ve Mustafa Sandal ile muhteşem bir final yaptı.

 

 

 

 

Etkinliklere hemşehrilerimiz Afrikalı Ali, Evrim Keklik ve Barbaros Özdemir  sunumlarıyla renk kattılar.

 

 

 

ÇANDEF Genel Başkanı Zeynettin Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çankırı Tanıtım Günleri etkinliklerine her türlü desteği sağlayan ve katılımlarıyla etkinlikleri onurlandıran  Çankırı Valimiz Abdullah Ayaz, Milletvekillerimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafçı, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Yapraklı Belediye Başkanı  Ömer Güngör, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Dodurga Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt, dernek, vakıf, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticilerine ve ismini sayamadığım tüm misafirlerimize teşekkür ediyor saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Çankırı olarak birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğimizi gösterdik, İnşaallah sağlıklı ve huzurlu günlerde daha güzel etkinliklerde buluşacağız. Çankırı herşeyin en iyisine layıktır."  dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.