TR 2024

ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ

 

 

 

ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ

 

 

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni’nde Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Binlerce kişinin bir araya geldiği Fuar yolu alanı, sanatçı Haluk Levent ile tarihi bir kutlamaya şahitlik etti.

 

Çankırı’da çeşitli etkinlikler ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, konser ile devam etti. Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü Çankırı’da coşku ile kutlandı. Fuar yolu konser alanına akın eden binlerce kişi, DJ Murat Uyar’ın performansı ve ünlü sanatçı Haluk Levent’in şarkıları ile coştu.

 

İstiklal Marşı Gür Sesle Okundu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni’nde konser alanını dolduran binlerce kişi gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okudu. Alanı inleten kalabalığa birçok vatandaş da evlerinin balkonundan eşlik etti. 

 

 

 

 

Konser Alanı Kırmızıya Boyandı

DJ Murat Uyar’ın performansı ile ısınan kalabalığın coşkusu Haluk Levent ve ekibinin sahne alması ile arttı. Ellerinde Türk bayrakları ile şarkılara eşlik eden binlerce kişi, İzmir marşında adeta şaha kalktı. Türk bayraklarının dalgalandığı konser alanı kırmızıya boyandı.  

 

Haluk Levent’ten Çankırı’ya Özel Şarkı

Şarkıları ile konser alanını coşturan Haluk Levent, Çankırı için özel bir şarkı yaptı. Konsere gelen vatandaşlara şarkısının sözlerini öğreten ünlü sanatçı, Çankırı için yazdığı şarkıyı hep birlikte söyledi. Levent, şarkıya balkondaki vatandaşların da eşlik etmesini istedi. Çankırı şarkısının ardından sanatçı, gençlik yıllarında Çankırı ile ilgili anılarını da müzikseverler ile paylaştı.

 

 

 

 

Başkan Esen Gençlere Seslendi

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şölenin açılış konuşmasını tezahüratlar eşliğinde yaptı. Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Başkan Esen, “Sizlere gurur duyacağınız başarılar bırakıldı. Övünün! Sizlere ders çıkarabileceğiniz bir tarih bırakıldı. Okuyun ve öğrenin! Sizlere Türkiye Cumhuriyeti gibi bir miras bırakıldı. Çalışın ve daha da yüceltin! Geldiğiniz yerleri, atalarınızın verdiği mücadeleleri, dostunuzu, düşmanınızı, geçmişinizi, varmak istediğiniz noktayı, öz değerlerinizi, milli ve manevi kutsallarınızı unutmayınız. 99 yıl önce yakılan bu bağımsızlık meşalesini, Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsü ile yakmaya devam edeceksiniz. Sizler, o gün canını vermiş yürekli, gözü pek insanların torunları olduğunuzu aklınızdan asla çıkartmayınız. Bu yolda Allah sizleri utandırmasın!” dedi. Esen’in konuşması gençlerden büyük alkış aldı.

 

  • 5 / 1 ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ 0

  • 5 / 2 ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ 1

  • 5 / 3 ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ 2

  • 5 / 4 ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ 3

  • 5 / 5 ÇANKIRI'DA CUMHURİYET ŞÖLENİ 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.