TR 2024

ÇERKEŞ'İN GÖZDESİ

  • kızılcahamam diş

 

 

 

ONLAR ÇERKEŞ'İN GÖZDESİ

 

Kadim Çerkeş'imizin birbirinden önemli değerleri var.  'Dokusunda Tarih, Kokusunda Anadolu Var.' 


Büyüleyici iç dizaynı ile oymacılık sanatını konuşturan ve Osmanlı Türk mimarisinin özelliklerini taşıyan Tarihi Çerkeş Evleri, kesme taştan yapılan ve üç adet kemeri bulunan ismini de bu kemerlerden alan Kemer Köprü, yine kesme taştan Çerkeşli Hacı Gökmen tarafından yaptırılan Akbaş Köprüsü, üzeri kiremit çatı ile örtülü estetik görünüşüyle Çaylı Köprüsü, turizme kazandırılan IV. Murat Hamamı, inanç turizm endüstrisinin lokomotifi Pir-i Sani Cami ve Türbesi, Sultan IV. Murat'ın lalası Mirza Bey tarafından yaptırılan Örenköy Camisi, Dereyayla Mağaraları, Göletler, amatör balıkçıların vazgeçilmez mekanı Akhasan Barajı, Dokuz kardeşler çamı, Osmanlı saraylarında sofralarda yerini alan Çerkeş Kurabiyesi, Çerkeş Lokumu, Tatlılarımız.. Çerkeş gezilip görülesi, yöresel ürünlerinin tadılası bir şehir..

 

Bunlar Çerkeş'te bazı  'Gezilecek Yerler' ve 'Yenilecek Yemekler'daha nicesi..

 

 

 

 

Tarım ve hayvancılık alanında ciddi yol kat eden Çerkeş'imiz şuanda hem sanayi hem de turizm alanında atağa geçti. 

 

Bu yazımın asıl konusuna gelecek olursak.. Son zamanlarda halkımızın beğenilerini kazanan genç kardeşlerimizin sergilediği Halk oyunlarımız. Popülerliğine popülerlik katan Çerkeş Halk Oyunları Ekibimiz geçtiğimiz haftalarda İstanbul da düzenlenen Çankırı Tanıtım Günlerine damga vurmuştu. Çerkeş standımızın önünde sergiledikleri oyunla orada bulunan herkesi standa çekerek Çerkeş'in tanıtılmasında önemli rol oynadı. Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'da şu notla içerisinde bir miktar parayı motivasyon olarak genç kardeşlerimize yolladı. O anlamlı notta, "Kıymetli Kızım.. Dokusunda tarih, Kokusunda Anadolu olan Çerkeş'imizin folklor kültürünü yaşattığınız için sizlerle gurur duyuyorum. Sizleri seviyor, gözlerinizden öpüyorum.." yazıyordu.

 

Halk oyunları ekibimizde Çerkeş Kurabiyesi gibi Çerkeş'in artık bir sembolü oldu. Bu anlamlı ve önemli sembolümüzü gün yüzüne çıkaran, emek veren başta genç kardeşlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese Çerkeş halkı adına şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 

 

 

Dip not olarak kısaca bir konuya değinerek yazımı sonlandıracağım. 29 Ekim de İlçe Gençlik ve Spor öğrencileri Çerkeş'te bisiklet turu düzenledi. Bekenilenden çok katılım olması hem sevindirdi hem de şaşırttı. Hakkı Fidan müdürüm ekibiyle ilçemizde ciddi yol kat ettiğini ispatladı. Öğrenci kardeşlerimiz bisiklete o kada çok alışmışki okula bile bisikletleriyle gidiyor.  Özellikle de çağımızın en büyük sorunu olan trafik sorununu böyle çalışmalarla ilçemizde sorun olmaktan çıkaracağımızı düşünüyorum. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu Beye de okul önleri, ilçe spor müdürlüğü ve gençlik merkezi başta olmak üzere bisiklet park yerleri için talep de bulundum. İlçe Milli Eğitim müdürümüz Hüdayi Altıntaş'a talimat verdi. İnşallah artık bisikletlerinizi güvenle sokakta, okul bahçelerinde bırakabileceksiniz.

 

 

Hayırla kalın. Teşekkür ederim..

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.