TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 04 Şubat 2023 23:57

ÇERKEŞ'TE FACİADAN DÖNÜLDÜ!

ÇERKEŞ'TE FACİADAN DÖNÜLDÜ!
Çerkeş'te akşam saatlerinde bir iş yerinin bacasının tutuşmasıyla meydana gelen yangın korkuttu.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

ÇERKEŞ'TE FACİADAN DÖNÜLDÜ!

 

 

Çerkeş'te akşam saatlerinde bir iş yerinin bacasının tutuşmasıyla meydana gelen yangın korkuttu.

 

Edinilen bilgiye göre, Çerkeş Meslek Yüksek Okulu binasının karşısında bulunan dükkanlardan birinde eskimiş ve bakımsız kalmış çatı ve bacasının tutuşmasıyla yangın başladı. Kısa sürede diğer dükkanlara sıçrayan yangın büyük bir korkuya sebep oldu. Dükkan sahiplerinin yangını farketmesiyle büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Bir terzi dükkanı içerisindeki müşteri kıyafetleri ve dikiş makinaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Bitişiğinde bulunan diğer dükkanlarda ise maddi hasar oluştu.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

 

Peki yangın gece başlasaydı?

Yangın kısa sürede söndürüldü ama akıllarda soru işaretleri kaldı. Peki yangın gece geç saatlerde başlasaydı ne olurdu. Tamamen bitişik nizamdan oluşan bu dükkanlar yılların vermiş olduğu yorgunluğa ve bakımsızlığa daha fazla dayanacak durumda değiller. Çatıları tamamen çürümüş ahşaptan oluşan yapılar gece geç saatlerde oluşabilecek bir yangında önüne geçilemeyecek bir faciaya neden olabilirdi. Çarşı içerisindeki bütün dükkanlar neredeyse aynı durumdalar. Yangın sonucunda aynı sırada bulunan iş yerleri tamamen kül olabilirdi.

 

Sokak sağlıklaştırması için (Çarşı içerisindeki Dükkanlar) genel bütçeden ayrılan 7 milyona ne oldu ?

 

Çarşı içerisinde bulunan 136 adet dükkan için düğmeye basan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı 2021 yılında konuyla ilgili çalışmalarına başladı. 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Çerkeş Belediyesi'nin hazırlamış olduğu projeye Çerkeş tarihinde görülmemiş 7,048,000 gibi büyük bir rakamla destek oldu. 

Projenin hayata geçmesi için dükkan sahiplerinden muvafakatname alınması gerekiyordu. Bazı dükkan sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağlıklaştırma kapsamına soktuğu dükkanları koruma bandına alması gibi sebeplerden muvafakatname vermeye razı olmadılar. Bir kısım dükkan sahiplerinin ise projeye destek olması projenin sonlanmasına yeterli olmadı.

 

Hasan Sopacı vazgeçmedi..

 

2023 yılının ikinci Belediye Meclis toplantısında, 2 Şubat Perşembe günü konuyu tekrar gündeme getiren Başkan Hasan Sopacı, farklı alternatifler ortaya koyarak sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam kararı aldı. Kısa zaman sonra çalışmalara başlanması bekleniyor.

 

Şimdi faciadan döndük, Kültür ve Turizm Bakanlığının hibe ettiği 7.048.000 lira elimizden uçtu gitti. Felaket bize uğramadan ayak seslerinin dikkate alınarak bu dükkanların sağlıklaştırma çalışmaları biran önce başlaması lazım. Böylelikle Başkan Sopacı'nın bir kez daha haklı çıktığına şahit olduk..

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.