TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇANKIRI Haber Girişi : 16 Aralık 2022 07:53

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER GÖRME ENGELLİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER GÖRME ENGELLİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Gönüllü öğretmenler görme engelli ve disleksi gibi nedenlerle okuma güçlüğü çeken öğrenciler için kitap seslendirmesi yapıyor.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

 

 

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER GÖRME ENGELLİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

 

 

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak il merkezi ve ilçelerdeki kurumlarda görev yapan gönüllü öğretmenler görme engelli ve disleksi gibi nedenlerle okuma güçlüğü çeken öğrenciler için kitap seslendirmesi yapıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl öğrencilere ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirilen yardımcı kaynakları büyük titizlikle seslendiren gönüllü öğretmenler hedeflerinin il genelindeki engelli bireylere ulaşmak olduğunu dile getirdi. “Hepimiz Birimiz İçin” sloganıyla hareket eden gönüllü öğretmenler kitaplarda yer alan okuma parçaları, soru kalıpları ve grafikleri sesli betimleme yöntemi ile kayıt altına alıyor. Kayıt altına alınan veriler özel gereksinimli öğrencilere ve bireylere ulaştırılarak akademik ve sosyal anlamda müfredatı daha hızlı takip etmeleri sağlanıyor.

 

 

 

 

Proje koordinatörü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Duygu Hamlı, ilimizde görev yapan gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde, görme engelli ve disleksi vb nedenlerle okuma güçlüğü çeken öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bu projeyi başlattıklarını ifade etti. 13.12.2022 tarihinde ikinci toplantısını gerçekleştiren proje ekibi, 8.sınıf öğrencilerine yönelik LGS kitaplarını seslendirme kararı aldı. Alınan bilgiye göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline kadar 8.sınıf LGS kaynaklarının seslendirme işlemlerinin tamamlanması öngörülüyor.

 

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.