TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 01 Mart 2023 17:01

HIRSIZLAR KONAKLARA DADANDI

HIRSIZLAR KONAKLARA DADANDI
Bazı tarihi konakların sahibi varisleri değil balici ve hırsızlar oldu.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

HIRSIZLAR KONAKLARA DADANDI

 

Çerkeş'te Sanayileşmenin yanısıra Kültür ve Turizm atağı da devam ediyor.

 

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın girişimleriyle Çerkeş'te bir çok tarihi konak restore edilerek turizme kazandırıldı. Bunlardan bazıları ise geçici Belediye binası olan Işıklar Konağı ve ziyaretçilerine kapılarını açan Fişek Ali Konağı.

 

 

 

 

Çerkeş'te restorasyonu tamamlanan konaklar aynı zamanda ilçeninde çehresini değiştiriyor. Ama bazı tarihi konakların sahibi varisleri değil balici ve hırsızlar oldu. Karamuklu Mahallesi Zeyneloğlu camisinin yanında bulunan tarihi konak hırsızlar tarafından yağmalandıktan sonra balicilerin meskeni oldu. Konağın tavanında bulunan ahşap süsleme göbek, hırsızlar tarafından çalınarak tarihi doku bozuldu. Öte yandan konağın içindeki bazı eşyalar da tahrip edildi.

 

 

 

 

 

Çerkeş'te ki bazı konakların sahipleri, asırlık konakları sahipsiz bıraktıkları için konaklar yıkılmaya yüz tutumuş durumda. Turizm atağının devam ettiği ilçemizde konak sahiplerinin biran önce Çerkeş Belediyesi ile eş zamanlı çalışarak yıkılmaya yüz tutmuş konaklarını hem kendilerine hem ilçeye hemde turizme kazandırması gerekiyor.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.