TR 2024

KİMİN YAŞAM ALANI KISITLANIYOR?

  • kızılcahamam diş

 

 

 

KİMİN YAŞAM ALANI KISITLANIYOR?

 

 

Çerkeş'imizin en büyük problemlerinden biri sokak hayvanları.

Aslında en büyük sorun sokak hayvanları değil, kendini hayvansever olarak nitelendiren kişiler! Tabiri caizse  'ne emmeye ne gömmeye gelen' yapılacak olana taş koyan hayvanseverveler..

'Hayvan barınaklarına karşı çıkıyoruz!'

'Neden?'

'Hayvanların yaşam alanları kısıtlanıyor.'

 

Bir türün özgürlüğü diğer türün özgürlüğünü elinden almamalı. İnsanların da yaşam alanları kısıtlanıyor. Vatandaş sokakta yürümeye korkuyor. Ben de yıllardır çeşitli türlerde köpek besledim ve hala da golden retriever cinsi bir köpeğe sahibim. Ama benim köpeğim kendi bahçemde duruyor.

 

Her insanın içinde hayvan sevgisi var bunu biliyorum ama bizim için önce insan önce insan sağlığıdır. Hayvan severlerin en çok kullandığı cümle; Onlar Allah'ın sessiz kulları. Tamam Allah'ın yarattığı bütün canlara saygı duymak zorundayız fakat şunu unutmayın Allah insanları en güzel ve diğer varlıklardan üstün yaratmıştır. O yüzden tekrar söylüyorum bir türün özgürlüğü diğer türün özgürlüğünü elinden almamalı.

 

 

 

 

Buradan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'ya da seslenelim. Başkan 2014'te söz verdiği hayvan barınağını yapcağız diye diye 2022 etti hatta 2023'e de sayılı günler kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığının hayvan barınakları ve kısırlaştırmayla ilgili yerel yönetimlere bütçesi var bunları değerlendirmek lazım. İlçe dışında bir hayvan yaşam alanı oluşturulması ve sokak köpeklerinin de orada toplanması en doğru karar olacaktır. Besleme yapacaklar, görmek isteyenler de oraya gidebilir. Sizlerde sokak sokak gezip harcayacağnız mazotun ücretini mamaya çevirmiş olursunuz. 

Bu sayede hem insanlar hem de hayvanlar özgürce yaşasın! 

Yargı da konunun muhatabı yerel yönetimdir. 10 bin kişilik ilçe de 5 kişi hayvan barınağına karşı diye 9 bin 995 kişi görmezden gelinmesi mega projelere gölge düşürüyor.

 

 

 

 

-Su faturalarına hane başına 5 liralık vergi daha koyulsun sokak hayvanlarının yeme içme ihtiyacı karşılansın.

-Kağıt, plastik, cam ve tesktil geri dönüşümlerini aktif kullanıp gelirleri sokak hayvanlarının yeme içme ihtiyacı karşılansın.

Vatandaşlar çözüm üretmeye çalışıyor, teklif sunuyor. 

Bir de saldırgan sokak köpekleri kedi ve tavuk gibi canlılara da zarar veriyor. Kış mevsiminin de gelmesiyle artık köpekleri sokaklarda toplu şekilde göreceğiz. İnsanların başına bir iş gelmeden bir önce harekete geçmek lazım.

Sevgili takipçilerimiz bizler biliyoruzki çevre ilçelereden Çerkeş'e başıboş köpek bırakılıyor. Böyle bir durumda hemen telefonunuza o anları kayda alın ve bizlerle paylaşın. Bunuları ifşa etmediğimiz sürece yakamızdan düşmeyecekler. 

 

Hayırla kalın. Teşekkür ederim..

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.