TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 24 Mayıs 2023 17:43

KÖYLÜNÜN MALI VE CANI TEHLİKEDE!

KÖYLÜNÜN MALI VE CANI TEHLİKEDE!
Ilıca Mahallesindeki vatandaşın başı köprüyle dertte

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

 

KÖYLÜNÜN MALI VE CANI TEHLİKEDE!

 

 

Kadıköy köyünün Ilıca mahallesine ulaşımı sağlayan mühendislik harikası köprüyü köylüler bir türlü kullanamıyor.

 

 

Son günlerde yağışların artmasıyla birlikte Ulusu çayındaki su seviyesi yükseldi. Yükselen su dereden taşınca Ilıca Mahallesindeki köprüyü kullanım dışı bıraktı. Köylüler ise ulaşımını farklı güzargahlardan sağlıyor.

 

 

 

 

Her sene bu problemi yaşadıklarını belirten Ilıca mahallesi sakinleri, "Buraya yapılan bu köprü ihtiyacı karşılamamaktadır. Suların çoğalmasıyla birlikte köprünün gözleri küçük olduğu için suyu tahliye edemiyor, tıkanıyor. Bundan dolayı su yola taşarak hem yolumuzu yıkıyor hemde derenin etrafında bulunan tarlalarımıza giriyor. Tarlalarımızda biriken fazla sular ise ürünlerimizi çürütüyor. Bizler evimize gelebilmek için yolumuzu uzatarak başka güzargahdan geliyoruz. Canımızın yanmasından korkuyoruz" dedi.

 

 

 

 

Öte yandan köprünün ilerisinde bulunan ve sadece yayaların kullanımına açık olan aynı anda bir kişinin üstünden geçebileceği köprü de yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

 

 

 

 

Köye gelmek isteyen vatandaşların bazıları ise araçlarının köprünün gerisinde bırakarak her türlü riski alıp tren yolundan karşıya geçiyor.

 

Köylüleri üstünden geçirmeyen bu köprü bir gün vatandaşın canını yakabileceğinden endişe duyuluyor.

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MUSTAFA ILICA. 25 Mayıs 2023 18:18

    Öncelikle bu durumu dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum biz bu sıkıntıyı her zaman yaşıyoruz sel geldiği zaman bu köprüye benzemedik köprününbaşını sel alıyor ve üstünden de taşıyor aynı zamanda ekili olan mahsülümüzü de onun yanında yolumuzu da silip süpürür gidiyor 22/05 /2023 tarihinde cenazemiz oldu mahallemize nereden geleceğimizi bilemedik o tek kişinin geçtiği olduktan geçen sene de cenaze geçirdik siz vussat haber olarak bu konunun üzerinde duymanızı isterim ediyorum köye cenazeye gelen misafirler bu durumu görünce ilçemizi kınadılar.