TR 2024

KURABİYE SAVAŞI SOKAK RÖPORTAJI

 

ÇERKEŞ KURABİYESİ Mİ, ÇANKIRI EHLİBİLİRİ Mİ?

 

 

Çankırı gündemini uzun süre meşgul eden kurabiye savaşı sonrası Çerkeş Vuslat Haber Sahibi Turan Demir ile Çankırı'ya giderek sokaktaki esnaf ve vatandaşlara sorduk.

 

Çerkeş'in ve bölgenin yıllarca 'Çerkeş Kurabiyesi' olarak bildiği saraylarda ve meclislerde ikram edilen kurabiye, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in girişimleriyle 'Çankırı Ehlibilir' tatlısı ismiyle coğrafi işaret alarak çekişmeye neden oldu.

 

Meselenin orta yolunu bulmak için, Çerkeş'ten Hasan Sopacı ile birlikte bir kafile Çankırı Belediyesine gitsede uzlaşamamış, Çerkeş Kurabiyesi elimizden kayıp gitmişti.

 

Madem öyle Çankırı da bu Çankırı Ehlibilir tatlısını kim biliyor, nasıl yapılıyor, nerede satılıyor bu soruların cevabını öğrenmek için Çankırı yolunu boyladık. 

 

 

Sokaktaki vatandaş ve esnaflara elimizdeki kurabiyeyi göstererek ismini sorduk. Bakalım Çankırı ve ilçeleri bu kurabiyeyi ne olarak biliyormuş cevapları röportajımızda izleyebilirsiniz. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.