TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 24 Kasım 2022 19:11

MİSAFİR ANNE UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MİSAFİR ANNE UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Misafir Anne Uygulaması Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

Misafir Anne Uygulaması Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

 

 

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın talimatları ile Kaymakam Emir Osman Bulgurlu Başkanlığında Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezi koordinasyonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Sertkara, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, TSM Başkanı Dr. Pınar Kara, Çerkeş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semra Kındap, SYDV Müdürü Atakan Dalaslan, İlçe Müftüsü Safi Çınar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakkı Fidan, Gençlik Merkezi Müdürü Muhittin Kantar, Ajans Çerkeş Genel Yayın Yönetmeni Yasin Ustacı ve Vuslat Haber Genel Yayın Yönetmeni Turan Demir'in katılımlarıyla ''Misafir Anne Uygulaması'' hakkında bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.  

 

 

Toplantıda Misafir Anne Uygulamasının tanıtımı yapılarak kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon konuları görüşüldü.

 

 

 

 

MİSAFİR ANNE UYGULAMASI PROGRAMI

 

 

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla 2008 yılında başlatılan “ Misafir Anne Uygulaması” büyük bir özveri ile devam etmektedir.

 

 

Bu uygulama kapsamında olumsuz iklim ve yol şartlarının ulaşımı imkansız hale getirebildiği bölgelerdeki gebelerle, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespit edilerek; planlanan merkezlere nakledilmesi, konaklatılması, hastane şartlarında doğumlarının gerçekleştirilmesi, doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık durumunun uygun hale geldikten sonra tekrar evlerine götürülmesi sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

Yine bazı illerimizde olumsuz iklim ve ulaşım şartları yaşanmıyor olsa da sosyal sebepler kapsamındaki(eşi ya da kendisinin SGK prim borcu olup hastane dışında doğum yapma ihtimali bulunan)gebelerde bu uygulamadan yararlanmaktadır. Şefkat bölgesi dışında yaşayan ve sosyal sebepler nedeniyle hizmet sunulan gebeler için 2019 yılında Misafir Anne Modülünde düzenleme yapılarak manuel kayıt yapılabilecek yeni kayıt butonu konulmuştur.

 

 

Misafir Anne Uygulaması kapsamında daha elverişli koşullara davet edilen ancak çeşitli sebeplerle (evdeki diğer çocuklarına bakacak kimsenin olmayışı vb) konaklamayı kabul etmeyen gebelerimizin Aile Hekimleri tarafından takipleri yapılmaya devam edilmektedir.

 

 

Bu gebelerimizin hava ve yol şartlarından dolayı evde doğum yapmak zorunda kalmamaları için Bakanlığımızın ambulans, kar paletli ambulans, snowtrak ve helikopter ambulans dahil tüm imkanları kullanılarak planlanan merkezlerde doğum yapmaları sağlanmaktadır.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.