TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 15 Kasım 2023 18:38

RAMAZAN ERÇAĞ KOSKACA ÇERKEŞ'E FAZLA MI GELDİ?

RAMAZAN ERÇAĞ KOSKACA ÇERKEŞ'E FAZLA MI GELDİ?
Yenikent Mahallesinde ikamet eden 25 yaşındaki Ramazan Erçağ Kaynar yetkililerden sadece alın teriyle para kazanabileceği bir iş istiyor.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

RAMAZAN ERÇAĞ KOSKACA ÇERKEŞ'E FAZLA MI GELDİ?

 

 

Yenikent Mahallesinde ikamet eden 25 yaşındaki bedensel engelli Ramazan Erçağ Kaynar yetkililerden sadece alın teriyle para kazanabileceği bir iş istiyor.

 

Yüzde 80 engelli raporu bulunan 25 yaşındaki Ramazan Erçağ dilenmek değil emeğiyle para kazanabileceği bir iş istiyor.

 

Yıllardır iş aradığını ve sonunda bir işe girdiğini oradan da çeşitli mazeretlerle çıkarıldığı söyleyen Kaynar, "Yıllardır iş arıyordum. Bir fabrikaya girdim ve 1 buçuk ay sonra türlü bahanelerle beni işten çıkardılar." dedi. İki kardeşi daha olduğunu belirten Kaynar, "Kardeşimin biri lisede biri de Üniversite de okuyor. Annem Babam ayrı. Annem çalışıyor ve tek maaşıyla bizlere bakmaya çalışıyor. Bende anneme destek olmak için simit satmaya karar verdim." dedi.

 

 

Sabah saatlerinde elektrikli bisikletiyle simit satmaya giden Kaynar, zaman zamanda elektrikli bisikletinin arızalandığını bu sebeple simitlerini de satamadığını aktardı.

 

Çerkeş'teki üst makamlara da giderek iş talebinde bulunduğunu söyleyen genç, "Sadece söz veriliyor. Şu anki elektrikli bisikletimde bana para toplanarak alındı. Çokta bir maddi güzüm yok." dedi. İyi derece bilgisayar ve programlar kullandığını belirten Kaynar, 'benim zihinsel engelim yok sadece ayaklarımda güç kaybı var' dedi. 

 

Kaynar, "Benim hayatımı, benim engelim değil sağlıklı insanlar zorlaştırıyor. Ben dilencilik yapmak istemiyorum alnımın teriyle bir işte çalışmak istiyorum ve emeğimle para kazanmak istiyorum." dedi.

 

 

 

Anne Selvi Kabakçı, senede bir kere hatırlandıklarını söyleyerek, "Benim çocuğumda bu dünya da yaşıyor onunda bir yeri var. Ramazan kendini kanıtlayamayacağı istemez. Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama yeterli değilim. Oğlumda bunu gördüğü için bana katkı sağlamaya çalışıyor ve bu da en doğal hakkı diye düşünüyorum. Oğlum evde durdukça psikolojisi bozuluyor bu yüzden simit satmasına müsaade ediyorum." dedi.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.