TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 14 Aralık 2022 00:54

TÜRKİYE'DE İLK! ÇERKEŞ SYDV İLE YEŞİLAY ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

TÜRKİYE'DE İLK! ÇERKEŞ SYDV İLE YEŞİLAY ARASINDA GERÇEKLEŞTİ
Madde, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele edilecek. Maddi destek SYDV tarafından karşılanacak.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

 

TÜRKİYE'DE İLK! ÇERKEŞ SYDV İLE YEŞİLAY ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

 

Türkiye de ilk kez hayata geçiyor. Çerkeş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile YEŞİLAY arasında 'Bağımlılıkla Mücadele Projesi' protokolü hayata geçiriliyor.

 

Madde, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele edilecek ve süreç zarfında gizlilik kurallarına uyulacak. Projenin maddi desteği SYDV tarafından karşılanacak.  

 

 

 

 

Çerkeş Kaymakamlığı (SYDV) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 11.11.2022 tarihinde imzalanan paydaşlarının Çerkeş Belediye Başkanlığı, Saçak Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TSM Başkanlığı ve Çerkeş Devlet Hastanesi olan  ''Bağımlılıkla Mücadele Projesi'' protokolü kapsamında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Toplantıya Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Sertkara, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ahmet Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Fırat Din, İlçe Müftüsü Safi Çınar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakkı Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdayi Altıntaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pınar Kara, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semra Kındap, SYDV Mütevelli Heyet Üyeleri Mustafa Özbeyaz ve Hüseyin Dolmacı, Anadolu Ajansı Çerkeş Muhabiri ve Ajans Çerkeş Genel Yayın Yönetmeni Yasin Ustacı ile Proje Ortağı Çankırı Yeşilay Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Koç, YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Sıla  Duran katıldı.

 

 

 

 

Bağımlılıkla Mücadele Projesi kapsamında 3294 sayılı kanun yararlanıcılarının bağımlılıkla mücadelelerini desteklemek üzere Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile işbirliği protokolü hayata geçirilerek, günümüzde 5 çeşit olarak sınıflandırılan madde, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele eden vatandaşları destekleyerek yeniden toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

 

Rehabilite olmak isteyen vatandaşların YEŞİLAY Danışmanlık Merkezlerine ulaşımı ve bu sure zarfında ihtiyaç duydukları maddi destek Vakıf tarafından sağlanarak, vatandaşların rehabilite sürelerinin daha verimli geçmesi , kayma eğiliminin (yeniden bağımlılık durumu) azaltılması projenin ana hedefini oluşturuyor.

 

 

 

 

Proje tanıtımında SYDV Müdürü Atakan Dalaslan tarafından projenin tanıtımı ve akış şemasının sunulmasının ardından, Çankırı YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Sıla Duran YEDAM Faaliyet sunumunu gerçekleştirdi.

 

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu Bağımlılıkla Mücadele Projesinin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlar ile proje paydaşlarına teşekkür ederek, ülkemizde bir ilk olarak SYDV ve YEŞİLAY arasındaki eşgüdümü sağlayan bu projenin ilçemize ve ilimize hayırlı olması temennilerinde bulundu.

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.