TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 19 Ocak 2023 16:30

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KANSER KİTİ DAĞITILDI

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KANSER KİTİ DAĞITILDI
Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen Kanserle Mücadele ve Vatandaşları Bilgilendirme etkinliğini düzenlendi.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KANSER KİTİ DAĞITILDI

 

 

Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen Kanserle Mücadele ve Vatandaşları Bilgilendirme etkinliğini düzenlendi. İlçemiz halk pazarında düzenlenen etkinlik standını ziyaret eden Kaymakam Emir Osman Bulgurlu TSM Başkanı Dr. Pınar Kara ve TSM çalışanlarından faaliyetler hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Kanser taramaları laboratuvar ve özel hastanelerde ücret karşılığı gerçekleştirilmektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı ve Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ilçemiz Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezince her ay ücretsiz bir şekilde kanser taramaları (meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolorektal kanser) gerçekleştirilmekte ve ücretsiz olarak bağırsak kanseri kiti dağıtılmaktadır. 

 

 

 

Meme kanseri taramaları 40-69 yaş aralığındaki kadınlar için her 2 yılda bir, rahim ağzı kanseri taramaları 30-65 yaş aralığındaki kadınlar için her 5 yılda bir, kolorektal kanser taramaları 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler için her 2 yılda bir yapılmaktadır. Vatandaşlarımız Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezinde ücretsiz kanser taraması yaptırabilir ve ücretsiz bir şekilde bağırsak kanseri kiti alarak evde kendi taramalarını gerçekleştirebilir. Ayrıca her ay düzenli bir şekilde köylerimizde Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından ücretsiz kit dağıtımı, şeker ve tansiyon ölçümü gerçekleştirilmektedir.


 

 

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.