TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇANKIRI Haber Girişi : 22 Mart 2023 21:53

ALPAY ÜNAL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ALPAY ÜNAL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Alpay Ünal Milletvekili Adaylığını vaatleriyle birlikte açıkladı.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

ALPAY ÜNAL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

 

Çankırı insanının yakından tanıdığı, genç ve başarılı iş insanlarından Alpay Ünal, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmek amacıyla AK Parti'den Çankırı Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

Alpay Ünal "Neden milletvekili aday adayı oldunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı olarak başta partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçtirme hedefimizle birlikte, TBMM'de sandalye çoğunluğunu da sağlamak her AK Partili gibi benim de öncelikli hedefimdir. Bu hedefler doğrultusunda milletvekili aday adayı oldum. Partimin bana verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek ve hemşehrilerime hizmet etmek için elimden gelenin fazlasını yerine getirmenin gayretinde olacağım. 

 

 

 

 

Aday adaylığı başvurum sırasında partime sunduğum taahhütname ile birlikte önce listede yer almam, sonrasında da değerli partililerim ve Çankırılı hemşehrilerimin gösterecekleri teveccüh ile milletvekili olarak seçilmem halinde; 5 yıllık Parlamento üyeliğim dahilinde;

- Kendim ve 1 ve 2'nci derece yakınlarım dahil olmak üzere devletten hibe, teşvik ve tahsis almayacağım.

- Kendim ve 1 ve 2'nci derece yakınlarım hiçbir şekilde devlet bankalarından kredi kullanmayacağız.

- Seçim bölgem olan Çankırı'da ticari rekabet olacak faaliyetlerde bulunmayacağım. Hiçbir yakınım mevcut durumunun üstünde ne siyasi ne bürokraside görev almayacak.

- Görev süresince siyasi görüşü ne olursa olsun tüm hemşehrilerimi kucaklayacak, kendileriyle hiçbir şekilde kavga/tartışma içinde olmayacağım.

- Her 6 ayda bir yaptığım çalışmalar hakkında, hemşehrilerimin karşısına çıkarak geniş katılımlı toplantı ile kendilerini ve kamuoyunu bilgilendireceğim.

- Seçildikten sonra, bir sonraki dönem için İstanbul/Ankara’dan seçimlere girme yönünde çalışmalar yürütecek ve bu şekilde 2 olan vekil sayımızı 3’e çıkarmanın gayretinde olacağım.

- Başkent Ankara’da etkin ve de güçlü bir profil çizerek; Bürokraside görev yapan hemşehrilerimin üst görevlere gelmesi için mücadele verecek ve bu konuda ter akıtacağım.

- Seçim öncesi verdiğim vaatleri seçildikten sonra gerçekleştirecek, vaatlerimden bir tanesini dahi gerçekleştiremediğim takdirde dönem sonu kesinlikle aday olmayacağım.

 

 

 

 

- Milletvekili olarak bana ödenecek maaşın yarısını her ay bir ilçe teşkilatına diğer yarısını burs olarak öğrenci/sporculara bağış yaparak değerlendireceğim.

- Son ve en önemli vaadim ise; Sıraladığım tüm bu vaadleri içeren taahhütnameyi 'noter'den tasdikli olarak vatandaşıma verecek, vaatlerimi yerine getirmediğim ya da ihlal ettiğim takdirde milletvekilliğinden istifa edecek kadar dirayet ve dürüstlükte olacağım.

Kamuoyuna açıkladığım bu kriterler ve vaadler benim siz değerli hemşehrilerime verdiğim sözdür. Bu sözü yerine getirmek ise benim namus borcumdur.

Bu vesileyle siz değerli Çankırılılar'dan önce bağlı bulunduğum AK Parti'ye, sonrasında şahsıma desteğinizi esirgememeniz ve çıktığımız bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmamanızdır..." dedi.

 

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat Tekmen 02 Nisan 2023 00:29

    Hayırlı olsun Alpay Allah gönlüne göre versin inşaallah