TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 02 Mart 2023 19:08

ÇERKEŞ KURAKLIK MASTER PLANI TOPLANTISI

ÇERKEŞ KURAKLIK MASTER PLANI TOPLANTISI
Çerkeş'te kuraklık ve alınacak tedbirler toplantısı yapıldı.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

 

 

ÇERKEŞ KURAKLIK MASTER PLANI TOPLANTISI

 

 

Son dönemde Ülkemiz genelinde yaşanan kurak iklim koşulları, baraj rezervuarlarındaki kullanılabilir su miktarının düşük seviyelerde kalması nedeniyle içme suyu, sulama, enerji öncelik prensibine göre su yönetimi ve sulama yönetimi çalışmaları yapmak, su yetersizliğine bağlı sorunların önlenmesi veya asgariye indirilmesi için koordinasyonun sağlanması, kurak periyotlarda mevcut suyun sulama alanlarında planlanarak bir program dahilinde kullanılmasının sağlanması ve ''Çerkeş Kuraklık Master Planının'' hazırlanması amacıyla ''Kuraklık ve Alınacak Tedbirler Toplantısı'' yapıldı. Toplantıda ilçemizin avantajları, dezavantajları, kısa,orta ve uzun vadede master plan çerçevesinde yapılacak faaliyetler değerlendirildi.

 

 

 

 

Toplantıya Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Göl, Öğretim Üyesi Dr. Semih Ediş, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Çankırı Meteoroloji Müdürü Mustafa Ülker, İlçe Yazı İşleri Müdürü Dr. Diyar Can, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Akoğlu, Çerkeş Orman İşletme Müdürü Sabri Bağcı, DSİ 52. Şube Müdürlüğü Mühendisi Halit Akgül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Mühendisi Gamze Kuzulu, İl Genel Meclisi Üyesi Hayati Kaya, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sinan Çil, Akhasan Barajı Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Dolmacı, Zeyn Biyogaz Tesis Müdürü Fatih Karatepe, Çerkeş Vuslat Haber İmtiyaz Sahibi Turan Demir ve Anadolu Ajansı Çerkeş Muhabiri Ajans Çerkeş Genel Yayın Yönetmeni Yasin Ustacı katıldı.

 

 

 

 

 

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan ÇAKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Göl, "Çerkeş'te yaşanabilecek bir kuraklık durumda mevcut durumumuz nedir, avantajı dezavantajı nedir? Çerkeş'te ki tarım, orman, mera, hayvancılık veya diğer sektörler bu konuda neler yapmalı bunun üzerinde bir toplantı yapıldı. Toplantı çok verimli geçti ve katılımcılarında görüşlerini aldık. Kısa,orta ve uzun vadede Çerkeş'te ne gibi önlemler alınması lazım bununla ilgili bir çalışmanın ilk tohumunu attık. Çalışmalarımız devam edecek olup Çerkeş'te neler yapılması gerektiği ile ilgili bir rapor hazırlayacağız." dedi.

 

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Etiketler : #Çerkeş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.