TR 2024
  • kızılcahamam diş
ÇERKEŞ Haber Girişi : 11 Ocak 2023 19:27

ÇERKEŞ'TE KANSERLE MÜCADELE İÇİN KAPI KAPI GEZİYORLAR

ÇERKEŞ'TE KANSERLE MÜCADELE İÇİN KAPI KAPI GEZİYORLAR
Çerkeş'te Kanser taraması ücretsiz yapılıyor.

 

KONUK MOBİLYA 21.02.2024

 

ÇERKEŞ'TE KANSERLE MÜCADELE İÇİN KAPI KAPI GEZİYORLAR

 

Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Kanserle Mücadele de vatandaşları bilgilendirmeye ve ücretsiz kanser taraması yaptırmaları için kapı kapı geziyor.

 

Kanser günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Kanser taramaları laboratuvar ve özel hastanelerde ücret karşılığı gerçekleştirilmektedir. Fakat T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı ve Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ilçemiz Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezince her ay ücretsiz bir şekilde kanser taramaları (meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolorektal kanser) gerçekleştirilmekte ve ücretsiz olarak bağırsak kanseri kiti dağıtılmaktadır.

 

 

 

 

 

Kanser verileri ilçemize uyarlandığında Çerkeş’te 4 erkek ve 2 kadın kolon kanseri, 8 kadın meme kanseri ve 3 kadın rahim ağzı kanserine yakalanmaktadır.

 

 

 

 

 

Kanser taramalarında hedef nüfus şu şekildedir:

  • Meme kanseri taramaları 40-69 yaş aralığındaki kadınlar için her 2 yılda bir,

  • Rahim ağzı kanseri taramaları 30-65 yaş aralığındaki kadınlar için her 5 yılda bir,

  • Kolorektal kanser taramaları 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler için her 2 yılda bir yapılmaktadır.

 

 

 

 

Çerkeş Toplum Sağlığı Merkezi’ne vatandaşlarımız giderek ücretsiz kanser taraması yaptırabilir ve ücretsiz bir şekilde bağırsak kanseri kiti alıp evde kendi taramalarını gerçekleştirebilir. Her ay düzenli bir şekilde Çerkeş ilçemize bağlı köylere Toplum Sağlığı Merkezi personelleri giderek ücretsiz kit dağıtımı, şeker ve tansiyon ölçümü gerçekleştirmektedir.

 

 

 

 

 

Kanser taramalarını, erken tanı ve teşhis için düzenli bir şekilde yaptıralım. Hastalıkların erken tanı ve teşhisle önüne geçilebileceğini unutmayın.

 

 

POLAT KARDEŞLER HAYVANCILIK 05.04.2024

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.