• POLAT KARDEŞLER BESİCİLİK
ÇERKEŞ
Yayınlanma : 24 Şubat 2026 20:20
Düzenleme : 24 Şubat 2026 20:36

Çerkeş’ten Doğan Gönüllülük Hareketi Büyüyor: TASKUT Ailesi İftarda Buluştu

Çerkeş’ten Doğan Gönüllülük Hareketi Büyüyor: TASKUT Ailesi İftarda Buluştu
Çerkeş’te temelleri atılan ve insani yardım ile gönüllülük esaslı çalışmalarıyla dikkat çeken TASKUT, büyüme hedefleri doğrultusunda düzenlediği iftar programında gönüllülerini ve ilçe protokolünü bir araya getirdi.

 

Çerkeş’ten Doğan Gönüllülük Hareketi Büyüyor: TASKUT Ailesi İftarda Buluştu


Çerkeş merkezli bir oluşum olarak yola çıkan ve kısa sürede bölgeye yayılan TASKUT (Tüm Afetlerde Sivil Arama Kurtarma), düzenlediği iftar programıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programa ilçe protokolü ve AFAD yetkilileri tam kadro katıldı.


Çerkeş’te temelleri atılan ve insani yardım ile gönüllülük esaslı çalışmalarıyla dikkat çeken TASKUT, büyüme hedefleri doğrultusunda düzenlediği iftar programında gönüllülerini ve ilçe protokolünü bir araya getirdi. Ilgaz, Yapraklı ve Karabük’te temsilciliklerini kurarak etki alanını genişleten oluşum, Çankırı merkez yapılanmasıyla birlikte yaklaşık 50 kişilik dev bir aile haline geldi.

 


Protokol ve Gönüllüler Aynı Sofrada


Gönüllülerin ev sahipliği yaptığı iftar sofrasına; Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, AFAD İl Müdürü Mehmet Tahir Göktaş, TASKUT Genel Başkanı Halil Kaya, AFAD personelleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 


Bölgesel Bir Güç Haline Geliyor


Programda yapılan konuşmalarda TASKUT’un sadece Çerkeş ile sınırlı kalmayıp, Ilgaz, Yapraklı ve Karabük gibi stratejik noktalarda teşkilatlanmasını tamamlamasının önemine değinildi. Çankırı merkezde devam eden oluşum süreciyle birlikte grubun, bölgedeki olası afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere en büyük destekçi olması hedefleniyor.

 

Program, yapılan duaların ve karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yaşar Kaynar28 Şubat 2026 12:28

    Kutlarım. Başarılarını, yaygınlaşmasını, sürekliliğini dilerim. Fakat faaliyetlerini gerektiren olayların hiç olmamasını da dilerim.