İç Sularda Av Yasağı Dönemi Başladı: Denetimler Sıkılaştırılıyor
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il sınırları içerisindeki tüm iç sularda sazangiller ve diğer bazı türler için av yasağının başladığını duyurdu. 15 Mart – 15 Haziran 2026 tarihleri arasını kapsayan yasak dönemiyle, balık stoklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir ekosistem aktarılması hedefleniyor.
İl genelindeki göl, gölet ve akarsularda; sazan, kadife, siraz ve yayın balığı türlerinin üreme dönemine girmesi nedeniyle avcılık faaliyetleri durduruldu. Üç ay sürecek olan bu yasak, balıkların yumurta bırakma döneminde popülasyonun zarar görmemesi açısından hayati önem taşıyor.
Çankırı genelinde su ürünleri avlak sahalarında İl/İlçe Müdürlükleri ekiplerince yıl boyunca yürütülen denetimlerin, yasak döneminde en üst seviyeye çıkarılacağı belirtildi. Yasak ve sınırlandırmalara uymayanlara yönelik cezai işlemlemlerin uygulanacağı bildirildi.
Çankırı’nın doğal zenginliklerini korumak adına kaçak avcılıkla mücadelede vatandaşların da şüpheli durumları ilgili birimlere bildirmesi büyük önem arz ediyor.



