TR 2024

MUAMMER BEY ÇERKEŞ DÜŞMANLIĞI MI BU?

  • kızılcahamam diş

 

 

 

ÇERKEŞ DÜŞMANLIĞI MI BU ?

 

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk bey siz neden rahatsız oldunuz? 

 

Geçtiğimiz gün Çerkeş Anadolu Lisesi ile ilgili; bu bina günümüz şartlarını karşılamıyor, 1949 yılından bu yana bir fiil kullanılıyor, veliler ve öğrenciler olası depremden dolayı korkuyor, kümes gibi odalarda ders işleniyor diye https://www.ajanscerkes.com/anadolu-lisesi-miadini-doldurdu-artik-yetersiz_1386.html haber sitemizde yer vermeştik.

 

Çok değerli Çankırı Valimiz Mustafa Fırat Taşolar sesimize kulak verdi ki İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk dün apar topar Çerkeş'e geldi. Çerkeş ziyaretinde ise ne bu ilçenin Mülki Amirine, ne şehrül eminine ne de ilçe milli eğitim müdürlüğüne uğramadan doğrudan Anadolu lisesine geçti. Veya işin acilsede dönüşte Kaymakamlığa, Belediyeye, İlçe Milli Eğitime nezaketende olsa uğranmalıydı diye düşünüyorum. Hadi hepsini geç ayda yılda bir Çerkeş'e geliyorsun epi topu 3-4 tane okulumuz var müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri bir gezip ziyaret et ama malesef bu da yok.. Çünkü okulları gezerse 80. Yıl Cumhuriyet ilköğretim okulundaki sınıflarda 40 kişinin bir sınıfta ders işlediğini görecek..

 

Buradaki vatandaşlar ne düşünüyor biliyor musunuz müdür bey, "Bu il milli eğitim müdürü Çerkeş'e yapılacak olan okulların önünü kestiriyor. Bunun Çerkeş'e düşmanlığı var."  aynı bu cümleler Çerkeş'te konuşuluyor.

 

 

 

 

Konumuza dönecek olursak. Edindiğimiz bilgilere göre müdür bey okulda inceleme yaparak kaç şube var, kaç öğrenci var, bodrum kattaki sınıfın durumu nasıl vs. inceleme yapmış. Hatta iddialara göre de öğretmenlere bu haberleri siz mi yaptırıyorsunuz demeye getirerek ufaktan da imalarda bulunmuş. Sayın Öztürk bu haberleri öğretmenler yaptıramaz. Orada ki öğrenciler bizim eşimiz dostumuz kardeşlerimiz. Biz burda salıncakta sallamıyoruz biz gazeteciyiz heryerden bize bilgi gelir. Öğretmenlere de sakın ha yüklenmeyin..

 

Google arama butonuna Muammer Öztürk yazınca çoğu eleştirel, şikayet haberleri olmak üzere diğerleri de yok şu toplantı yok bu toplantı diye haberler çıkıyor. Hiç Çankırı eğitim de başarıyı yakaladı vs güzel bir haber bulamadım. Artık Çankırı da yeni valimiz Mustafa Fırat Taşolar ile yeni bir sayfa açıldı. Değerli valimiz iş konusunda çok disiplinli ve tertipli olduğunu biliyoruz. Milli eğitim müdürüne de eğitim seviyesinin düşüklüğü ile ilgili hesabını da soracaktır diye düşünüyorum.

 

 

 

 

Bizim bu lise ile ilgili haberimiz Çankırı basınında geniş yer buldu. Çoğu haber sitesinde yer verdi. Çerkeşliler bu okulun artık tadilat görmesini istemiyor. Bu okul şartları zorluyor, çağın gerisinde, yetersiz diyoruz. Muammer Öztürk bey de gelmiş burada seneye okul da güçlendirme çalışması yapacağız diyor. Ya hu siz Çerkeşlilerin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz müdür bey. Sizin evlatlarınız bu tür okullar da mı okuyor? Siz evladınızı bu okula gönderir misiniz? Çerkeş'in çok derslikli donanımlı okullara ihtiyacı var.

 

 

 

Sonuç olarak şunları ekleyip bitiriyorum. Biz kamuoyunda konuşulanı, vatandaşların talep, istek ve şikayetlerini gündeme getiririz. Konunun muhatapları ilgilenir ilgilenmez. Bugüne kadar yüzde 90 da ilgilenmişlerdir. Çerkeş'te ki eğitim sorununu, okul sorununu da Çankırı valimiz öncülüğünde, Çankırı Milli Eğitim, Çerkeş Belediyesi bir olup çözeceklerdir diye umut ediyoruz..

 

Hoşçakalın..

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.